YPPA maakt doorstart in September 18!

IMAG2555_1

Het begon met een gedeelde visie op onderwijs, gedeelde passies met studenten voor zelfontplooiing, een tof idee en een mooi prototype. De kracht van deze minor ligt in de volgende aspecten: leren in interdisciplinaire teams, werken aan persoonlijk leiderschap, out of the comfortzone en iets betekenen voor de stad Amsterdam!

Afgelopen semester scoorde de YPPA minor een 7,5! Wat vonden de studenten goed aan de minor en wat zouden ze meer willen zien?

Wat vond je goed aan de minor?

Diversiteit, vrijheid voor creatviteit

Andere manier van studeren, minder schools en vaste studiepatronen.

Dat wij opzoek gingen naar onze eigen invulling van ons leven. En dat wij gestmuleerd werden om op een creatve manier voor ons zelf na te denken. (Wat vinden wij belangrijk)

Ik vond de afstemming van het theoretsche gedeelte en praktjk gedeelte erg jn. Hierdoor kon ik de theorie makkelijk in het werkveld gebruiken. De individuele coaching en teamcaching is ook een onderdeel wat ik erg pre g vond.

Zelfontplooiing

De theorie en de opdrachten en toetsing bij de theorie. Hierdoor ging je net een stap verder en begon je theorie echt te begrijpen!

Het ervaren van andere manier van onderwijs. Verfrissend met nieuwe theorie die je niet alleen professioneel doet groeien, maar ook persoonlijk. Het interdiciplinaire samenwerken.

 

De vrijheid om ‘te spelen’ en zelf kiezen welke van de aangereikte theorieen worden toegepast. Tevens de werkwijze ‘scrummethode’ en ‘agile werken’ waren interessant

Wat zou je meer willen zien?

Meer duidelijkheid bij het begin van de minor over wat men exact kan verwachten. Individuele coaching mag eerder aangeboden worden.

Vaste en heldere planning

Te veel opdrachten met externe partjen (de kleine opdrachten) waardoor je je focus gehaast moet inze en bij een kleinere opdracht. Wat niet jn voelt naar de opdrachtgevers toe

Ik zou uitgebreide feedback willen over de toetsingsonderdelen. Deze heb ik voor mijn gevoel minder gekregen. Ook de wegingsfactoren: waarom de keuze voor dit cijfer? had ik graag willen ontvangen.

Ook zou ik er een aantal verplichte onderdelen aan koppelen: Als bijv. dat elke student van de minor bij het eindproduct aanwezig is: Bijlmer Bye’us evenement, Melkweg: Vieze Fissa en wilde Chefs XL.
Hierdoor zie je echt wat een groep hee neergezet ipv. bijv een presentate.

Niet echt iets aan de minor zelf, maar meer de verwachtngen van studenten. Zo wisten veel studenten niet dat het een ‘fulltme’ minor is. Hier ging weleens wat mis met bijbaantjes.

Geleidelijke verdeling van de werklast. Aan het begin ging alles vrij traag en hadden we, naast de lessen, vrij weinig te doen. Daarna ging het ineens in versnelling 5 door zowel een kleine als een grote opdracht

OMDAT de YPPA minor een goede score heeft en gewoon een TOFFE minor is, is er besloten om in september 2018 een doorstart te maken met een nieuwe trekker: Maurits Brans!

Met veel vertrouwen geef ik het stokje door aan Maurits! Heel veel plezier en uitdaging toegewenst Maurits.

Groeten Katja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s