Welke projecten voer je uit bij YPPA?

Op de Minorenmarkt kreeg ik veel vragen met betrekking tot de projecten bij YPPA.

Heel concreet:

We starten met minimaal 4 projectteams. In een interdisciplinair team van 5 of 6 studenten werk je 1 semester lang aan 1 project bij een organisatie.

Het project kan vallen onder de volgende thema’s: circulaire economie, gezondheid, onderwijs, technologie, mobiliteit en talent voor de toekomst. We werken samen met Knowledge Mile, zij hebben een community opgebouwd rondom de Wibautstraat met diverse ondernemers, bedrijven, organisaties, scholen en gemeente Amsterdam (de organisaties). Knowledge Mile werkt nauw samen met Amsterdam Economic Board, waar veel vraagstukken liggen (zie hun projecten). Dit zijn allemaal mooie voorbeelden.

In de blog Afscheid nemen doet pijn staan de verschillende projecten waar de studenten afgelopen semester aan hebben gewerkt.

Een project bestaat uit een vraagstuk-probleem bij een organisatie, instelling of ondernemer (opdrachtgever). Het project bestaat uit oriëntatie (vooronderzoek), onderzoek doen (de stad in), kennis verdieping, een prototype maken en testen bij de opdrachtgever, adviseren (en presenteren) en implementeren van de oplossing (of iets in beweging zetten). Het gaat erom dat je een echte bijdrage gaat leveren aan de stad!

Naast het uitvoeren van je project, krijg je verschillende kleine opdrachten vanuit het YPPA coach team. Dit kunnen opdrachten zijn die te maken hebben met het betreffende thema of met de stad.

Een mooi filmpje van YPPA studenten over hun ervaringen met de opdracht.

Een gedachte over “Welke projecten voer je uit bij YPPA?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s